Neometano "operira"
37

Sarajlije ogorčene: Razbojnik za mjesec dva puta opljačkao istu prodavnicu na Višnjiku

Klix.ba
Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj
Stanovnici sarajevskog naselja Višnjik već se dva puta suočavaju s jednom neobičnom pojavom. Naime, već drugi put u samo mjesec maskirani razbojnik s nožem uz prijetnju lišavanja života otuđuje novac iz lokalnih trgovina.

Naime, Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo na svojoj zvaničnoj web stranici objavilo je da je 24. jula 2019. godine u 20 sati u ulici Višnjik, na području općine Centar, izvršeno krivično djelo razbojništva nad uposlenicom u prodavnici Mercator. Tom prilikom maskirano lice je uz prijetnju nožem otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu.

No, interesantno je da je jučer, 25. augusta, mjesec poslije nakon prvog slučaja, u 21:30 sati u istoji ulici na Višnjiku opet izvršeno krivično djelo razbojništva nad uposlenicama u istom Mercatoru. Tom prilikom razbojnik je uz prijetnju nožem otuđio dnevni pazar, nakon čega je pobjegao.

Stanovnici Višnjika već duže vrijeme su u strahu zbog toga što razbojnik više od mjesec "operira" u istom naselju, pljačka u pravilnim vremenskim razmacima i to uposlenice istog objekta.

Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj

"Pretpostavljamo da ova osoba živi u na teritoriji Centra, vjerovatno u naseljima Breka, Višnjik ili Bjelave i ovom prilikom apelujemo na sve građane da ukoliko imaju informaciju o kome se radi da to anonimno dojave nadležnim sigurnosnim organima i agencijama. Moguće ga je prepoznati po duksericama koje obično nosi, farmerkama pocijepanim na određenim mjestima, tj. ispod zadnjeg desnog džepa te s prednje strane lijeva noga ispod džepa, ili ga mogu prepoznati ukućani po kuhinjskom jednodjelnom srebrenom nožu nalik na cepter cca 25 cm. U oba slučaja nosio je i crne patike. Specifičan je i po kačketu sa zastavom BiH iz prve pljačke ili po crnobijelom kačketu iz druge pljačke", kazao je jedan od stanovnika Višnjika.

On dodaje da je situacija posebno zabrinjavajuća iz razloga što ovakve osobe mogu vrlo lako doći u kontakt s djecom, a sklone su najtežim oblicima činjenja zlodjela.