"Nova atrakcija"
271

Crvena zvezda postavila tenk iz Vukovara ispred stadiona uoči meča sa Young Boysom

K. H.
Foto: Crvena zvezda/Facebook
Foto: Crvena zvezda/Facebook
Ekipa Crvene zvezde u utorak će na svom stadionu dočekati švicarski Young Boys u uzvratnom meču play-offa za grupnu fazu Lige prvaka, a čelnici kluba odlučili su ispred stadiona "Rajko Mitić" postaviti još jednu "atrakciju" - tenk.

Prvi susret u Švicarskoj završen je bez pobjednika, odnosno rezultatom 2:2, pa će Crvena zvezda na svojoj Marakani u finalnih 90 minuta pokušati odbraniti stečenu prednost i drugi put uzastopno plasirati se u grupnu fazu najelitnijeg nogometnog takmičenja u Evropi.

Tim povodom odgovorni ljudi iz kluba odlučili su ispred stadiona u Beogradu postaviti tenk, ili kako su ga oni nazvali "još jednu atrakciju", a svi oni koji dođu u utorak na Marakanu imat će priliku da vide i eventualno se uslikaju s novonastalim simbolom kluba. Srbijanske Novosti pišu kako je u pitanju zaplijenjeni tenk T-55 iz Vukovara.

Susret između Crvene zvezde i Young Boysa igra se u utorak s početkom u 21:00 sat, a pored te utakmice još se igraju mečevi između Krasnodara i Olympiakosa, kao i Rosenborga i zagrebačkog Dinama.