Namjerno provocira
148

Messijev sin Mateo proslavio propuštenu šansu Barcelone protiv Betisa

K. H.
Argentinski nogometaš Lionel Messi nedavno je otkrio kako sin Mateo često slavi njegove poraze kako bi provocirao starijeg brata Thiaga, a španski mediji uhvatili su trenutak kako ovaj dječak proslavlja promašenu priliku Barcelone protiv Betisa u meču 2. kola španske La Lige.
Messi je nedavno govorio o tome da ga sin Mateo često brutalno provocira i da slavi njegove poraze, a posebno je izdvojio poraze od Liverpoola i Valencije kojima je Barcelona ispala iz Lige prvaka i izgubila finale Kupa Kralja.

"Stalno igram nogomet sa sinom Mateom, a on nekada voli provocirati nevjerovatnim izjavama. Primjera radi, kada smo se nedavno igrali, on je iz čista mira rekao 'Ja sam navijač Liverpoola, ekipe protiv koje si izgubio i dolazim iz Liverpoola'. Također, to je radio i nakon poraza u finalu Kupa Kralja od Valencije, kada je rekao da navija za njih. Nevjerovatan je da on čak slavi golove Real Madrida, samo da iznervira starijeg brata Thiaga", rekao je Messi nedavno.

Da Messi govori istinu, najbolji je pokazatelj video snimak koji se pojavio nakon utakmice između Barcelone i Betisa na kojem se vidi kako Mateo proslavlja jednu propuštenu priliku Blaugrane protiv gostiju iz Andaluzije. Pojedini španski mediji prvo su objavili da je Mateo proslavio vodeći pogodak Betisa protiv Barcelone, no brzo su ispravili svoju grešku i objasnili da pomenuta situacija nije vodeći gol gostiju, već jedna od propuštenih prilika aktuelnog prvaka Španije.

Na snimku se također vidi i reakcija Luisa Suareza koji je bio pomalo iznenađen ponašanjem Messijevog sina, ali sve je završilo s osmijehom i vjerovatno još jednom lekcijom da Mateo prvenstveno treba pružati podršku svom ocu i njegovoj Barceloni.

Podsjećamo, Barcelona je meč protiv Betisa riješila u svoju korist, a konačni rezultat na kraju je glasio 5:2.