Zadovoljni uvjetima
62

Trener BATE-a uoči meča: Bez obzira ko bude igrao, Sarajevo je jak tim

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Trener BATE Borisova Alyaksey Anatolyevich Baga na današnjoj konferenciji za novinare pred sutrašnji susret 3. pretkola Evropske lige protiv FK Sarajeva u Zenici je kazao da očekuju pozitivan rezultat u sutrašnjem susretu.

Podsjetio je da je njegov tim u prošloj godini ostao bez nekoliko ključnih igrača, ali da je i nova momčad na zadovoljavajućem nivou.

"Već smo u trećoj rundi, igrali smo nekoliko utakmica u novom sastavu i mogu reći da nije ništa slabiji od prethodnog. Upravo zbog toga se nadamo pobjedi. Pripremali smo se, gledali smo nekoliko mečeva, ali nije nam prvi put da igramo na ovim prostorima. Igrali smo u Beogradu i drugim balkanskim država, a bit će nam drago da igramo i sa Sarajevom”, kazao je Anatolyevich Baga.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Dodao je da su zadovoljni stadionom i uvjetima u Zenici.

"Koliko vidim, ovaj stadion ima i dugu historiju u bh. fudbalu. Generalno, sve je ispunjeno da sutra bude jedna dobra utakmica”, izjavio je Anatolyevich Baga te dodao da ne razmišljaju o porazu već da samo žele ići dalje.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Pohvalio je i bh. učesnika u ovom takmičenju te dodao da su bez obzira na postavu koja bude na terenu jaka ekipa.

"Mislimo da je Sarajevo jak tim, balansiranog sastava koji ima dobrog trenera i koji je legenda na nivou BiH. Bez obzira na sve to, ko god im bude igrao, bit će jaki", zaključio je Baga.