Policija vrši pregled
41

Evakuisane sve zgrade bh. pravosudnih institucija u Sarajevu zbog dojave o bombi

I.Č.
Foto: Klix.ba (Foto: I. Š./Klix.ba)
Foto: Klix.ba (Foto: I. Š./Klix.ba)
Sve zgrade bh. pravosudnih institucija u Sarajevu evakuisane su zbog dojave o bombi, saznaje Klix.ba. Reporter našeg portala javlja da je ispred državnih pravosudnih institicija prisutan određeni broj policajaca.

Kako saznajemo, osoba koja je policiji dojavila navodno postavljenu bombu nije precizirala lokaciju, već je spomenuto da je samo riječ o zgradi suda. Zbog toga je policija radi predostrožnosti bila primorana evakuirati sve pravosudne institucije u Sarajevu.

Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj

Evakuisane su, kako saznajemo, prostorije Tužilaštva, Suda i Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH, ali i dvije zgrade suda u Kantonu Sarajevo - Općinski i Kantonalni.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

"Dobili smo dojavu na broj '122' da je u sudu postavljena bomba. Otpočela je evakuacija svih sudova jer nije precizirano u kojem. MUP KS radi KDZ preglede u Šenoinoj i Valtera Perića, a Direkcija za koordinaciju policijskih tijela u Sudu BiH", kazala nam je glasnogovornica MUP-a KS.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Ispred državnih pravosudnih institucija su uz standardno osiguranje ostala dvojica policajaca, a policija osigurava i zgrade kantonalnog i općinskog suda u Sarajevu.

Zgrada Kantonalnog suda u Sarajevu (Foto: Čitatelj)
Zgrada Kantonalnog suda u Sarajevu (Foto: Čitatelj)

Kako nezvanično saznajemo, dojava o bombi je upućena u trenutku kada su obavljani intervjui s kandidatima za sudiju Ustavnog suda BiH u zgradi VSTV-a.