Tužno sjećanje
113

Poznate ličnosti putem društvenih mreža odaju počast žrtvama genocida u Srebrenici

M.A.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Poznate ličnosti iz svijeta politike, kulture, sporta, nauke i drugih branši povodom obilježavanja 24. godišnjice genocida u Srebrenici na društvenim mrežama odlučile su odati počast i pokloniti se svim žrtvama koje su ubijene 11. jula 1995. godine.

Među brojnim poznatim Bosancima i Hercegovcima koji su se objavom ili fotografijom na Facebooku, Twitteru ili Instagramu sjetili srebreničkih žrtava, bilo je i utjecajnih regionalnih pa čak i svjetskih ličnosti.

Naime, Ian Blackford, član Škotske nacionalne stranke i zastupnik u britanskom parlamentu, još jučer je na svom Twitteru objavio kratak snimak na kojem govori o srebreničkom genocidu pred britanskim parlamentom.

Bh. nogometni reprezentativac Edin Džeko i njegova supruga Amra također su se objavom na Instagramu sjetili žrtava srebreničkog genocida, a pridružio im se i Miralem Pjanić.
Edin Džeko
Edin Džeko
Amra Silajdžić
Amra Silajdžić

Centar Portland Trail Blazersa i bh. košarkaški reprezentativac Jusuf Nurkić poklonio se žrtvama objavama na Facebooku i Instagramu.

Povodom obilježavanja 24. godišnjice genocida u Srebrenici, putem društvenih mreža jasnu poruku poslao je i sarajevski glumac Milan Pavlović.

"Dignute glave odšutimo današnji dan", napisao je Pavlović.

Među ostalim ličnostima koje su objave posvetili Srebrenici su muzičar Dino Merlin, glumac Adnan Hasković, fotograf Almin Zrno, poduzetnica Sanela Jenkins i brojni drugi.