Ekspresan početak
11

Las Vegas priredio najbolji UFC događaj u historiji, viđen i najbrži nokaut

K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Jorge Masvidal ušao je u historiju UFC-a nakon što je za samo pet sekundi nokautirao Bena Askrena u valter kategoriji na UFC-u 239 koji nakon svega zasluženo nosi epitet jednog od najboljih eventova u historiji.

Službeno, Masvidalu je trebalo samo pet sekundi da dođe do pobjede nakon što je odmah na početku borbe skočio na Askrena, a ovaj je u pokušaju da izbjegne udarac spustio glavu i dobio je koljeno u glavu.

Nakon tog, udarca, Askrenu nije bilo povratka i odmah je završio na podu, a nakon dodatna dva udarca sudija je prekinuo borbu i proglasio je Masvidala pobjednikom. Službeno vrijeme nokauta je 0:05 sekundi, iako je nokaut uslijedio dvije sekunde prije. Bio je ovo prvi poraz Bena Askrena u karijeri nakon 19 pobjeda.

Nakon borbe, Masvidal je rekao da je razočaran što nije imao punih 14 minuta da "mlati" svog protivnika.

"Stvarno sam ga želio mlatiti 14 minuta i 30 sekundi, ali to se nije dogodilo. Čovjek je pričao gluposti i morao sam mu pokazati da za to nekad snosiš teške posljedice", rekao je Masvidal nakon borbe.

[TWITTER]1147729040737996800[/TWITTER]

Glavna borba večeri bila je između Jona Jonesa i Thiaga Santosa u poluteškoj kategoriji, a na kraju je pobjedu na bodove odnio Amerikanac koji je iskoristio povredu Santosa u drugoj rundi kada je mu je po "doskoku" propalo koljeno.

Sjajna borba viđena je i između Holly Holm i Amande Nunes za titulu u bantamweight kategoriji, a pobjedu je odnijela "Lavica" - Amanda Nunes, koja je tehničkim nokautom slavila u prvoj rundi.