Vremenske neprilike
169

Nakon snažnog grada, pljuskova i grmljavine poplavljene brojne ulice u Sarajevu

Klix.ba
Foto: Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Iako je jutro i podne u glavnom gradu BiH obilježilo pravo ljetno vrijeme uz temperaturu koja je prelazila čak i 24 stepena, u poslijepodnevnim satima došlo je do snažnog pljuska koji je kasnije prerastao u grad.

Usljed snažnog grada došlo je i do kolapsa u saobraćaju. Uprkos činjenici da grad nije trajao više od nekoliko minuta, padavine nisu prestajale te je tako ponovo došlo do poplava u mnogim dijelovima Sarajeva.

Poplave su zabilježene u užoj jezgri grada, a ponovo je, kao i jučer došlo do plavljenja podvožnjaka. Također, u centru grada usljed jake grmljavine došlo je i do prestanka rada mnogih semafora.

Prema izvještaju sa terena brojni automobili stoje na cestama, a veliki dio Baščaršije doslovno je pod vodom.

Saznajemo da je u sarajevskom naselju Alipašino Polje jak vjetar polomio i nekoliko prozora.

Za očekivati je da poslije ovog nevremena ponovo dođe do formiranja kilometarskih kolona, posebno na ulazu u grad. Sličnim scenama svjedočili smo i jučer.

Prema prognozi, grmljavine i kiša nastavit će se do kraja dana. Sutra će biti više oblačnosti u jutarnjim satima.

Slaba kiša je moguća na sjeveru, istoku i sjeveroistoku Bosne.

Sutra prije podne će doći do postepenog smanjenja oblačnosti. U poslijepodnevnim satima je moguć poneki lokalni pljusak u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne i na sjeveru Hercegovine.

Vjetar će biti slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će biti između 11 i 16 stepeni, a najviša dnevna uglavnom između 23 i 29 stepeni.