Trenutak za pamćenje
455

Ruiz uz velikog Alija: Dvije fotografije, dva nezaboravna trenutka

Klix.ba
Ruiz poput Alija:  Historiju pišu pobjednici
Ruiz poput Alija: Historiju pišu pobjednici
Meksičko-američki bokser Andy Ruiz Jr napravio je jedno od najvećih iznenađenja u svijetu boksa pobijedivši do sinoć neporaženog Anthonyja Joshuu prekidom u sedmoj rundi, preotevši mu tako IBF, WBO i WBA naslove svjetskog teškaškog prvaka.
Uslijedile su brojne reakcije, a na društvenim mrežama osvanule su i dvije paralelne fotografije koje savršeno povezuju boksersku prošlost sa sadašnjošću.

"Dvije fotografije, dva nezaboravna trenutka!", stoji u opisu priložene montaže na kojoj se mogu vidjeti dva historijska trenutka jedan pokraj drugog, Ruiz uz velikog Muhammada Alija.

Poređenje je postalo viralni hit na internetu budući da ima dosta sličnost u fotografijama, a historija piše slične velike trenutke.

Ruizu je ovo bila 33. pobjeda u karijeri u 34 meča, 22. do koje je došao nokautom. Joshua sada ima 22 pobjede i jedan poraz.

Zanimljivo je da Ruiz nije ni trebao boksati sinoćnji meč već je prije šest sedmica uskočio kao zamjena za Jarrella Millera, koji je suspendovan zbog korištenja nedopuštenih sredstava.