Navijači negoduju
43

UEFA na žestokom udaru zbog kontroverznog finala Evropske lige u Bakuu

Piše: N. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Chelsea i Arsenal od 21:00 sat igraju finale Evropske lige u Bakuu, koje je naišlo na mnoge kritike puno prije prvog sudijskog zvižduka najviše zbog političkih pitanja zbog kojih je utakmicu propustio Henrikh Mkhitaryan.

Također, sporna je i udaljena lokacija pa su brojni navijači Arsenala i Chelseaja, ali i dobitnici sponzorskih ulaznica, odustali su od putovanja koje iziskuje nekoliko dana i presjedanja te hiljade eura troškova.

Stadion nije do kraja popunjen, prazna mjesta jasno se vide u televizijskom prijenosu, a i atmosfera je slaba budući da se navijačke pjesme gotovo i ne čuju.

Iz Engleske je pristiglo svega oko 7.000 navijača oba kluba, dok ugođaj dodatno narušava atletska staza pa i položaj kamere nije najbolji.

"Odje*i UEFA, je li ovo ono što želiš", skandiraju navijači Chelseaja s tribina, a kritičarima na društvenim mrežama se pridružila i engleska nogometna legenda Gary Lineker.

"Toliko si putovao na evropsko finale, a kad sjedneš na svoje mjesto, nisi puno bliže terenu od mjesta koje si ostavio kući", napisao je Lineker.