Halilovići
70

Automobil sletio u korito rijeke kod oštećenog mosta u Sarajevu

Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba
(Foto: Čitatelj)
Kod oštećenog mosta u sarajevskom naselju Halilovići gdje se trenutno izvode radove na sanaciji ovog objekta u poslijepodnevnim satima došlo je do slijetanja automobila.

Kako smo nezvanično saznali, vozač navedenog automobila pod još neutvrđenim okolnostima sletio je s ceste uz sami most, uprkos činjenici da je on zatvoren za promet, te da su ispred njega postavljene žardinjere.

Informaciju o ovome događaju nisu imali u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo, a samim time ni informaciju o eventualnim povredama vozača.

Ubrzo nakon slijetanja, njegovo vozilo je izvučeno iz korita rijeke uz pomoć dizalice, vjerovatno radnika koji izvode radove na ovom području.

Inače, Klix.ba u više navrata je upozoravao na devataciju mosta nakon čega su kantonalne vlati pristupile njegovoj sanaciji.

Tako se nakon nekoliko mjeseci čekanja konačno pristupilo radovima na oštećenom mostu u sarajevskom naselju Halilovići. Ministarstvo saobraćaja KS i Direkcija za ceste KS nedavno su obznanili da se kreće u rekonstrukciju ove saobraćajnice.

Vrijednost radova koje će izvoditi firma Euro Asfalt iznosi 180.000 KM, a most bi trebao biti rekonstruisan do juna ove godine.