Čeka se početak suđenja
29

Beriz Kabilović koji je osumnjičen za napad na inspektora u Tuzli pušten iz pritvora

Piše: A. K.
Beriz Kabilović koji je osumnjičen za napad na inspektora u Tuzli danas je pušten iz pritvora, saznaje portal Klix.ba.

Nakon raspisivanja međunarodne potjernice Kabilović se 22. februara ove godine predao Tužilaštvu Tuzlanskog kantona, nakon čega mu je određen jednomjesečni pritvor.

Po isteku ove mjere Kabiloviću je pritvor produžen za još dva mjeseca, međutim, njegov advokat Bakir Hećimović uputio je žalbu koju je jutros uvažio Kantonalni sud u Tuzli.

"Kantonalni sud u Tuzli jutros je uvažio žalbu odbrane te je Kabiloviću ukinuta mjera pritvora. On je prije sat u mojoj pratnji napustio pritvorsku jedinicu i otišao je kući", potvrdio je za Klix.ba Kabilovićev advokat Bakir Hećimović.

Hećimović nam je rekao da se njegovom branjeniku u konačnici na teret stavlja nasilničko ponašanje, naglasivši da je iz pritvora pušten bez mjera zabrane.

Podsjećamo, prema ranijim informacijama iz Tužilaštva TK Kabilović je osumnjičen za napad na inspektora Ministarstva unutrašnjih poslova TK Adnana Okanovića.

Informacije iz Tužilaštva TK kazuju da je u decembru prošle godine Selver Salimović zvani Švrćo skupa s Berizom Kabilovićem u jednom ugostiteljskom objektu u Tuzli napao istražitelja MUP-a TK Adnana Okanovića koji je radio na predmetu protiv Kabilovića.

Iako su znali da je riječ o istražitelju, odnosno ovlaštenoj službenoj osobi, prema informacijama iz Tužilaštva TK, Salimović i Kabilović su verbalno, a potom i fizički nasrnuli na zaposlenika MUP-a TK.

Salimović je osuđen na godinu zatvora, dok se vjerovalo da je Kabilović pobjegao iz Bosne i Hercegovine te je za njim bila raspisana međunarodna potjernica.

Kabilović se u pratnji svog advokata 22. februara ove godine predao u Tužilaštvo TK.

Njegov advokat danas nam je rekao da se u ovom predmetu očekuje početak glavnog pretresa.

Na kraju kažimo i to da je Kabilović od ranije poznat policijskim organima zbog niza počinjenih krivičnih djela, zbog čega je izdržavao zatvorske kazne, a prije pet godina je teško povrijeđen u pucnjavi koja se dogodila u tuzlanskom naselju Brčanska Malta.