Obilježili 10 godina rada
25

Na gala koncertu Amire Medunjanin Fondaciji Bosana prikupljeno rekordnih 100.000 dolara

Klix.ba
Amira Medunjanin održala je gala koncert u intimnoj atmosferi dvorane Nate Holden Performing Artsa u Los Angelesu čime je obilježena 10. godišnjica Fondacije Bosana. Veče je bila i dobrotvornog karaktera te je prikupljeno 100.000 dolara za stipendije studenata u BiH.

Fondacija Bosana, na čijem čelu je njena osnivačica Senita Slipac Kalamujić, osnovana je upravo u Los Angelesu, a do ovog rođendana je od velikodušnih donatora prikupila ukupno 720.000 dolara. Danas se mogu pohvaliti brojnim uspješnim pričama jer među 90 studenata koje su stipendisani ima diplomiranih ljekara, inžinjera, dizajnera, profesora...

Godišnjem donatorskom okupljanju u Los Angelesu prisustvovalo je blizu 300 gostiju, među kojima su bili vjerni prijatelj Fondacije Rade Šerbedžija i Faruk Šabanović, a posebna čast bilo je prisustvo Bosaninih stipendista Nermine Pračić i Amile Bjelopoljak.

Amira Medunjanin uz talentovane muzičare Bojana Zulfikarpašića, Nikolu Stajića i Peru Krstajića je ispunila obećanje da će se njen nastup pamtiti.

"Čast mi je da sam bila dijelom obilježavanja 10 godina rada BOSANA fondacije. Ono što ti ljudi rade je neprocjenjivo. Ulagati u obrazovanje mladih je direktno ulaganje u bolju budućnost. Kapa dole", kazala je Medunjanin.

Kao i svake godine, sponzori su se pobrinuli za troškove organizacije eventa, kako bi donacije i prikupljen novac od prodaje karata mogli ići direktno za program stipendiranja mladih u Bosni i Hercegovini. Sponzori ove godine su bili: Authority Partners, eMedia Patch, Corigin, Senator, Catholic Travel Center, TownHill Colony and Chateau Staffing.

Nagrada BOSANA DoGooder (Skulptura Ptica Mira - svjetski priznate umjetnice Edine Selesković), koju Bosana dodjeljuje od 2014. godine, uručena je najvećem privatnom donatoru Ronu Gershmanu, koji je u svom govoru naglasio da je Bosana posebna organizacija zasnovana isključivo na volonterskom radu.

Pored Rona, Bosana je odala priznanja dugogodišnjim volonterima koji podržavaju program i razvoj organizacije: Amra Silajdžić, Sladana Šaldić, Jasminka Stegić, Zlata i Greg Gleason, Authority Partners na celu sa Majom i Erolom Karabeg, Šejla Holland, Emira Pajević i Ajlana Osmanagić, direktorici Bosana Fondacije koja je tu od prvog dana.

“Ulaganje u obrazovanje mladih najbolji je način da pozitivno utičete na promjenu njihovih životnih puteva", poručuju iz Bosane.