Opoziv Miličevića
5

Borba za svaki glas u Tesliću: Načelnik podnio krivične prijave, otvaraju se sporne kutije

Klix.ba
Milan Miličević (lijevo)
Milan Miličević (lijevo)
Iz izborne komisije RS saopćeno je da bi danas trebalo da bude prebrojan birački materijal iz četiri sporna biračka odbora za sprovođenje postupka opoziva načelnika Opštine Teslić.

Zbog svih nepravilnosti u izbornom procesu, načelnik te lokalne zajednice Milan Miličević podnio je krivične prijave protiv određenih osoba, ali i protiv svih devet članova referendumske komisije, prenosi RTVBN.

Prostorije Komisije koja je sprovodila opoziv načelnika u Tesliću jučer su bile pod policijskom opsadom.

“Vidjet će se, kad se otvore zapisnici i prebroje listići, ko je tu šta uradio. Ljudi koji su bili u tom lancu biće odgovorni i procesuirani”, kaže načelnik opštine Teslić Milan Miličević.

On je podsjetio da se sa 65 biračkih mjesta, sa kojih su zapisnici ušli u preliminarne podatke, rezultati poklapaju u glas sa stranačkim podacima.

“Otvoriće se klupko koje će nam pokazati kako su proticali mnogi prethodni izbori u Republici Srpskoj”, pojašnjava Miličević.

Miličević tvrdi da se krađa glasova u Tesliću nije zaustavila na samo četiri biračka mjesta, već da su posrijedi i glasovi iz dijaspore.

Kako će se izborni proces završiti u ovoj lokalnoj zajednici, zvanično bi trebalo da bude poznato danas poslije 14 sati.