Očekuje ih žestoka kazna
5

Nezapamćen skandal u Moskvi: Pijani reprezentativci Rusije brutalno pretukli političara

Klix.ba
Dvojica nogometaša reprezentacije Rusije Aleksandar Kokorin i Pavel Mamaev napravili su nezapamćen skandal u Moskvi nakon što su pretukli ruskog političara Denisa Paka i njegovog prijatelja Sergeja Gaisina, a prije toga pretukli su nedužnog prolaznika.

Pak, visoki dužnosnik u ruskom ministarstvu industrije i trgovine, koji važi i za jednog od najutjecajnijih ljudi u Moskvi, navodno je u kafiću dobacio Kokorinu i Mamaevu da su preglasni, nakon čega su oni izgubili živce i fizički se obračunali s njim.

Kokorin je stolicom napao visokopozicioniranog političara koji je zadobio potres mozga, a nakon indicenda Kokorinova supruga se izvinila Paku navodeći da su nogometaši bili pijani.

Iz Ministarstva sporta poručeno je da Kokorin i Mamev više nikada neće igrati za reprezentaciju, a pored toga prijeti im i pet godina zatvora. Ovaj dvojac bio je na udaru ruske javnosti i 2016. godine kada je nakon ispadanja Rusije s Evropskog prvenstva otišao u noćni klub.

Mediji u Rusiji odmah su objavili da ovakvo ponašanje ruskih igrača nije uzrokovano samo Pakovim dobacivanjem, već da su oni prije ulaska u ovaj kafić divljali i iživljavali se nad nedužnim ljudima. Tako su na parkingu brutalno pretukli čovjeka koji je na tom mjestu parkirao auto, a na snimku se jasno vidi da bez ikakvih provokacija šakama udaraju nevinu žrtvu.

Napadnuti čovjek je nakratko uspio pobjeći, ali ovi nogometaši ipak su ga stigli, nakon čega su ga nastavili udarati.