Historijski simbol
1.2k

Zvekir, bosanski praktični detalj na smartphoneu

Klix.ba
Držači smartphonea popularan su dodatak naših vjernih tech pratilaca od kojih se ne odvajamo cijeli dan. Pored velikog broja verzija postoji još jedna - bosanskohercegovačka, a koja odiše duhom prošlosti.

Riječ je o Zvekiru, ideji voditeljice televizije N1 Minele Jašar-Opardija, a koji će od stidljivo čuvane zamisli uskoro, uz partnerstvo supruga, postati popularan proizvod.

Popularnost je unaprijed opravdana izuzetnom zainteresovanošću koju je Zvekir izazvao. Naime, pomoć pri pri realizaciji ideje pružila im je uspješna bh. kompanija Bekto Precisa, a reakcije na proizvod su i više nego pozitivne.

"Planiramo praviti u bakrenoj i crnoj boji, kao i veće Zvekire za tablete. Voljela bih da svi koji ga kupe čin označe na društvenim mrežama uz tag #pozvekiriti kako bismo pokazali da moderni gadget moze biti jednako lijep u tradicionalnom izdanju, s vrlo jakom simbolikom domovine", rekla je Jašar-Opardija za Klix.ba.

Prvi komadi će se moći kupiti i u Abu Dhabiju, kao i putem interneta. Interes su pored običnih građana izrazile i kompanije te državne institucije koje su Zvekir prepoznale kao idealan poklon.