{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zoran Puljić dobitnik nagrade Schwab fondacije

F
11.5.2010. u 17:40
0
2
Zoran Puljić dobitnik nagrade Schwab fondacije
0
Zoran Puljić dobitnik nagrade Schwab fondacije
Zoran Puljić
Zoran Puljić, direktor Fondacije "Mozaik" iz Bosne i Hercegovine, proglašen je na Svjetskom ekonomskom forumu za društvenog poduzetnika godine centralne i istočne Evrope.
Prestižno priznanje Schwab fondacije Zoranu Puljiću je uručila Hilde Schwab, predsjednica Fondacije Schwab, tokom sastanka vodećih društvenih poduzetnika iz Evrope koji se održava u Bruxellesu.

Proces istraživanja i odabira “Društvenog poduzetnika godine” centralne i istočne Evrope rađen je u suradnji s Boston Consulting Groupom (BCG).

Zoran Puljić učestvuje na Svjetskom ekonomskom forumu u Bruxellesu kao jedini predstavnik iz BiH. On je dobio poziv za učešće na godišnjem sastanku Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu, gdje se okupljaju vodeći poslovni ljudi, političari, intelektualci i novinari kako bi raspravljali o trenutnim svjetskim problemima.

Pored foruma u Davosu, stigao je i poziv za učešće na bliskoistočnom i azijskom skupu Svjetskog ekonomskog foruma.

Zoran Puljić će 12. maja ove godine prisustvovati važnom skupu u Beču čiji je domaćin dobitnik Nobelove nagrade
Muhammed Yunus.

- Jako sam ponosan i sretan što sam na Svjetskom eknomskom forumu (WEF) u Bruxellesu proglašen društvenim poduzetnikom godine u centralnoj i istočnoj Evropi. To za mene predstavlja dokaz da je devet godina rada i zalaganja u Fondaciji Mozaik bilo ispravno, a naravno daje dodatnu motivaciju za budućnost. Kao član WEF Schwab mreže pozvan sam na sljedeći Svjetski ekonomski forum u Davos te regionalne ekonomske forume u Kinu i na Bliski istok. Potrudit ću se na ovim forumima donosiocima odluka u EU i drugim zemljama dati konkretne pozitivne primjere ekonomskih i društvenih događanja, što je svakako jako važno za BiH u ovom momentu - riječi su Zorana Puljića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: