biznis
0

Zlato za marketinšku prezentaciju BH Pošte

FENA
Javno preduzeće BH Pošta Sarajevo na Međunarodnoj filatelističkoj izložbi u Zagrebu osvojilo je zlatnu medalju s projektima "Turizam BiH kroz filateliju od 1879. godine do danas" i "Mladi filatelisti - formiranje filatelističkih juniorskih klubova u osnovnim i srednjim školama u BiH".

U pojedinačnoj konkurenciji, s ličnim projektom "Kultura islama kroz bh. filateliju", bronzana medalja pripala je filatelisti Emiru Hrenovlci, šefu Službe marketinga BH Pošte.

Povodom stote godišnice Prve filatelističke izložbe u Hrvatskoj, saopćila je Služba informiranja BH Pošte, u Zagrebu je u Umjetničkoj galeriji Republike Hrvatske od 8. do 12. septembra održana Međunarodna filatelistička izložba i prezentacija izdavaštva poštanske djelatnosti.

Među brojnim izlagačima iz više zemalja svijeta, JP BH Pošta Sarajevo, sa svojom Službom marketinga, napravilo je marketinšku prezentaciju s posebnim videoprojekcijama, prodajnim štandom i izložbenim panoima, čime je postiglo veliki uspjeh, osvojivši zlatnu medalju.

Izdavačka djelatnost BH Pošte, na ovoj izložbi, prikazana je u dvije cjeline, s dva projekta - «Turizam Bosne i Hercegovine kroz filateliju od 1879. godine do danas" te «Mladi filatelisti - formiranje juniorskih filatelističkih klubova u osnovnim i srednjim školama u BiH".

Oba projekta naišla su na veliko oduševljenje prisutnih na ovom, izuzetno značajnom međunarodnom filatelističkom forumu, među kojima su bili i predstavnivci više državnih pošta.

Služba marketinga Javnog preduzeća BH Pošta Sarajevo dobila je ponudu da svoju prezentaciju ponovi u Hrvatskoj te u Sloveniji.