British Airways
0

Zlatno priznanje aerodromu Sarajevo

FENA
Nacionalni avioprijevoznik Velike Britanije British Airways dodijelio je Međunarodnom aerodromu Sarajevo Zlatno priznanje za zimsku sezonu 2007./08. (Gold Award for Best Performing Station – Winter 2007/08).

Aerodromu Sarajevo to priznanje je dodijeljeno nakon što je ova prestižna aviokompanija obavila detaljnu analizu svih obavljenih letova preko sarajevskog aerodroma, u dijelu prihvata i otpreme zrakoplova, putnika i stvari te nakon niza kontrola i provjera od ovlaštenih stručnih osoba.

British Airways, kako se navodi u saopćenju Aerodroma Sarajevo, kroz odjel praćenja kvaliteta usluga, svake sezone utvrđuje listu aerodroma i handling agenata koji su kroz svoj rad dali doprinos realizaciji zacrtanih ciljeva u toj oblasti.

Ovo priznanje je još jedno u nizu velikih priznanja uposlenicima Aerodroma Sarajevo, kao potvrda profesionalnog i stručnog obavljanja zahtjevnih poslova u skladu s najvišim standardima, procedurama i preporukama Evropske asocijacije avioprijevoznika (AEA) i kompanije British Airways, navodi se u saopćenju Međunarodnog aerodroma Sarajevo.