Priznanje modnoj kući
0

"Zlatki Vuković" dodijeljen certifikat ISO 9001-2000

FENA
Modnoj konfekciji "Zlatka Vuković" d. d. Mostar danas je dodjeljen certifikat za savjesno i odgovorno upravljanje kvalitetom ISO 9001-2000.

Direktoru Modne konfekcije "Zlatka Vuković" d. d. Mostar Nijazu Agiću certifikat je uručio predstavnik certifikacijske kompanije TUV NORD Boris Rukavina.

Dodjeljujući certifikat gosp. Rukavina kazao je da je Modna kuća "Zlatka Vuković" zaslužila ovaj certifikat koji je izdan u Njemačkoj, te da je potpuno ravnopravan s izdanim certifikatima u cijelom svijetu.

"Certificiranjem implementiranog sistema "Zlatka Vuković" d. d. Mostar pridružuje se obitelji organizacija diljem svijeta koje su se opredjelile da svoj sustav upravljanja kvalitetom usklade sa zahtjevima standrada koja predstavlja spoj iskustva i znanja najmoćnijih organizacija koje godinama svoj kvalitetu i, kvalitetu proizvoda i usluga dokazuju na tržišnoj utakmici na različitim stranama svijeta", kazao je direktor Agić.

Direktor Modne konfekcije "Zlatka Vuković" dodao je kako je strateški cilj ove tvornice konstatno ulaganje i poslovanje s ciljem stvaranja vrhunskih proizvoda i usluga.

Govoreći o poslovanju Modne konfekcije, Agić je istaknuo da je u zadnje dvije godine uloženo u nju više od 220 000 maraka, i to najvećim dijelom u kupovinu modernih strojeva za šivanje i izradu. Po njegovim riječima, trenutno je u tvornici uposleno 64 radnika, od čega je tridesetak novih.

"Godišnja proizvodnja veća je od 172 000 jedinica odjevnih predmeta, a ukupni prihodi su u odnosu na prošlu godinu porasli za 40 posto. Pokrivamo uglavnom tržište BiH, a materijal za izradu odjeće uvozimo iz Italije i Češke", kazao je direktor Nijaz Agić.

Modna konfekcija Zlatka Vuković počela je s radom 1971. godine da bi do sredine osamdesetih godina izrasla u modernu tvornicu modne i tekstilne konfekcije. Tijekom ratnih djelovanja tvornica je potpuno devastirana, a proizvodnja je ponovo oživjela 2003. godine, nakon što je MIMS Grupacija stekla većinsko vlasništvo.

Vezani članci