{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promo
/
"Zimski grad Sarajevo" raspisao Javni poziv za ugostitelje i trgovce

Sponzorirani članak
22.10.2018. u 09:31
130
"Zimski grad Sarajevo" raspisao Javni poziv za ugostitelje i trgovce
130
"Zimski grad Sarajevo" raspisao Javni poziv za ugostitelje i trgovce
Po uzoru na sve velike evropske gradove koji kraj godine tradicionalno dočekuju s velikim manifestacijama poput Adventa, i Sarajevo organizira veliki događaj pod nazivom "Zimski grad" čiji je zadatak vratiti olimpijski sjaj Sarajeva.
Fondacija "Zima", u saradnji sa Općinom Centar, u periodu od 1.12.2018. godine do 14.01.2019. godine, organizuje manifestaciju "Zimski grad" u Sarajevu, koja će ponuditi izvrsnu zabavu, sjajne kulturne sadržaje, vrhunske gastronomske ugođaje, zanimljive koncerte, bajkovite dječije sadržaje, klizalište na otvorenom i sankalište usred Sarajeva i mnogo drugih zanimljivih sadržaja za cijelu porodicu.

Zimski Grad će se održavati na više lokacija u Općini Centar, gdje je planirana instalacija oko 120 prodajnih kućica, u kojima će se posjetiteljima nuditi gastronomske delicije, vrhunsko piće, suvenire i druge proizvode.

S tim u vezi, raspisan je i Javni poziv za sve zainteresirane ugostitelje i trgovce iz BiH i regije, koji mogu po izuzetno povoljnim cijenama iznajmiti brendirane kućice. Kućice će biti locirane na udarnim lokacijama Općine Centar i to: u parku Svjetlosti (kod Druge gimnazije Sarajevo), park kod Austrijske kuće, plato Skenderija, trg ispred Narodnog pozorišta, i ulica Ferhadija (kod Vječne vatre)

Treba napomenuti da se kućice iznajmljuju sa kompletnom infrastrukturom (struja, grijanje, internet, odvoz smeća).

Manifestacija se održava u udarnom zimskom turističkom terminu, kada je aktuelna skijaška sezona i kada naš grad posjećuje veliki broj turista, a organizator očekuje frekvenciju od minimalno 500.000 ljudi.

Pored brendiranih kućica, "imski grad" će ponuditi i četiri koncertne bine, igloo barove, igloo kino, klizalište, sankalište, a najavljen je i bogat kulturno-zabavni program svih 45 dana održavanja manifestacije.

Više informacija na www.zimskigrad.com

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: