Cijena 10 miliona KM
107

Zgrada Doma penzionera u Sarajevu uskoro će biti prodata, kupac uplatio depozit veći od milion KM

S. H.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Kako saznaje portal Klix.ba, zgrada bivšeg Doma penzionera u sarajevskom naselju Nedžarići uskoro bi mogla biti prodata, nakon što je mjesecima na prodaju i nakon snižavanja prvobitne cijene.

Postupak prodaje vodi Agencija za privatizaciju, a kako saznajemo, konačno se javio zainteresirani kupac koji je već uplatio zakonski depozit od 10 posto, odnosno milion i 36.000 KM.

Ukupna cijena ruševnog objekta sa zemljištem je deset miliona KM i to nakon snižavanja prvobitne cijene koja je iznosila 13,4 miliona KM.

Objekat je u vlasništvu Federalnog zavoda penzijskog i invalidskog osiguranja. Radi se o veoma atraktivnoj lokaciji u Sarajevu. Ranije su održane dvije neuspješne aukcije.

Dom penzionera nalazi se u ulici Bulevar Meše Selimovića, a sastoji se od tri cjeline - stambeni dio lamela A, B, C i D, podrumsko-suterenski prostor i trafo-stanica. Ukupna neto površina objekta iznosi 16.086,30 kvadratnih metara. Ukupna površina zemljišta na kojem se objekt nalazi je 18.286,00 kvadratnih metara. Namjena objekta je poslovna.

Konačnom prodajom Federalni PIO će namiriti neophodna sredstva u svom fondu.