Za četiri posto više nego u 2010.
0

"Zenička industrija mlijeka" otkupila 6,5 miliona litara mlijeka

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Najveća mljekara u srednjoj Bosni, "Zenička industrija mlijeka“ (ZIM) završila je 2011. sa ostvarenim boljim rezultatima u odnosu sa 2010. godinu.

Od oko 1.500 kooperanata sa područja Zeničko-dobojskog (ZDK) i Srednjobosanskog kantona (SBK) tokom protekle godine otkupljeno je i u pogonima "Zeničke industrije mlijeka“ prerađeno blizu 6,5 miliona litara mlijeka, što je za četiri posto više nego godinu dana ranije.

Posebno dobri rezultati ostvareni su u prvom polugodištu kada je otkupljeno 3.341.616 litara mlijeka, dok su nešto slabiji rezultati zabilježeni u posljednja tri mjeseca protekle godine.

Direktor "Zeničke industrije mlijeka“, dr. Hajrudin Skender, izjavio je kako se osim na domaće tržište, proizvodi ZIM-a plasiraju i na tržište zemalja u regionu.

"Uprkos svim teškoćama sa kojim se susrećemo i mi i naši kooperanti očekujemo da ćemo u 2012. godini ako ne povećati, onda bar zadržati dostignuti nivo proiz vodnje“, rekao je dr. Hajrudin Skender, direktor "Zeničke industrije mlijeka“ d.d. Zenica.