{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zenica: Izdata okolišna dozvola za eksploataciju Rače

Z
22.12.2011. u 15:36
0
0
Zenica: Izdata okolišna dozvola za eksploataciju Rače
0
Zenica: Izdata okolišna dozvola za eksploataciju Rače
Federalno ministarstvo okoliša i turizma BiH izdalo je kompaniji "Mlm – Sa" Sarajevo, koja posluje u okviru grupacije "Mlm group Zagreb", Rješenje o okolišnoj dozvoli za pogone i postrojenja za preradu i uklanjanje industrijskog otpada s deponije Rača u Zenici.
"Mlm group Zagreb" će se svojim djelovanjem nastaviti pridržavati svih zadanih mjera iz okolišne dozvole te svojom aktivnošću pridonostiti očuvanju okoliša i kvalitetu življenja ljudi u okruženju industrijske deponije Rača.

Na ovom lokalitetu će se korištenjem proizvoda nastalih preradom troske, nusproizvoda iz zeničkih Visokih peći i Čeličane, nastojati sanirati višegodišnje odlaganje, koje se mjeri milionima tona, u cilju kvaliteta i očuvanja okoliša.

Preradom odlagališta Rača izdvajaju se sekundarne sirovine, u najvećoj mjeri željezo te zamjenski agregat kamena, koji svoju daljnju primjenu imaju u građevinarstvu i cestogradnji.

Izdvajanjem metala iz troske smanjuje se zagađenje okoliša i njegov utjecaj na zdravlje ljudi, a korištenjem zamjenskog agregata kamena smanjuje se potreba za vađenjem prirodnog kamena iz prirode.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: