Kupovina "Boske"
0

"Zekstra-Delta" danas predlaže rješenje

SRNA
Predstavnici Konzorcijuma "Zekstra-Delta" iz Beograda dostaviće danas Ministarstvu trgovine i turizma Republike Srpske (RS) prijedlog konačnog rješavanja statusno-pravnih pitanja u vezi sa lokalima koji se nalaze u prizemlju Robne kuće "Boska" u Banjaluci, potvrdio je Srni ministar trgovine i turizma RS Predrag Gluhaković.

Gluhaković je rekao da je ovaj prijedlog rezultat sastanka koji je juče održan u Ministarstvu trgovine i turizma RS na inicijativu Konzorcijuma, a kojem je prisustvovao i menadžment Robne kuće "Boska".

"Dogovorili smo se da Konzorcijum danas u pisanoj formi dostavi Ministarstvu prijedlog konačnog rješavanja, jer oni imaju indicije da će riješiti sva statusno-pravna pitanja u vezi sa lokalima koji se nalaze u prizemlju ove robne kuće", istakao je Gluhaković.

Gluhaković je rekao da Vlada RS na taj način želi da dobije jednu vrstu garancije od Konzorcijuma za radnike "Boske" da ova kompanija ne odustaje od kupovine akcija državnog kapitala Akcionarskog društva "Boska".

"Vjerujem da ćemo danas dobiti pozitivan odgovor od Konzorcijuma i da ćemo nastaviti vrlo konstruktivne razgovore izvjesnije nego do sada, u smislu da će ova kompanija ući u vlasništvo robne kuće", naglasio je Gluhaković.

Gluhaković je rekao da će Ministarstvo dobiti odgovor od Konzorcijuma o čemu će u četvrtak, 9. aprila, na sjednici biti upoznata Vlada RS.

"Naš prevashodni cilj jeste da dobijemo garanciju od Konzorcijuma da će, ukoliko se bilo šta dogodi u vezi sa aneksima ugovora, biti izmirene obaveze prema radnicima za tri mjeseca ove godine i sve dok ne bude riješen konačan ulazak Konzorcijuma u vlasništvo akcija 'Boske'", kaže Gluhaković.

Gluhaković je izrazio uvjerenje da Konzorcijum "Zekstra-Delta" neće odustati od kupovine državnog kapitala Robne kuće "Boska".

Predstavnici Konzorcijuma "Zekstra-Delta" iz Beograda potpisali 3. oktobra prošle godine u Banjaluci sa ministrom trgovine i turizma RS Predragom Gluhakovićem ugovor o kupoprodaji 58 odsto državnog kapitala Robne kuće "Boska" za 3 miliona eura. Kupac se tada obavezao i za ulaganje od 40 miliona eura u ovo preduzeće.