|

Zbog pandemije koronavirusa Vlada FBiH formirala krizni štab za ekonomiju

Zbog pandemije koronavirusa Vlada FBiH formirala krizni štab za ekonomiju
406
R. D.
26.3.2020. u 14:34
64
komentara
406

dijeljenja
Zbog pandemije koronavirusa Vlada FBiH formirala krizni štab za ekonomiju Foto: D. Ć./Klix.ba
Na jučerašnjoj sjednici Vlade FBiH formiran je krizni štab za sektor ekonomije koji bi u narednom periodu trebao da radi na ublažavanju posljedica pandemije.
Kako saznaje naš portal Kriznim štabom koji je nazvan Koordinacijskim odborom za stabilizaciju privrede i smanjenje posljedica koronavirusa rukovodit će ministrica okoliša i turizma Edita Đapo.

Osim nje članovi su federalni ministri Denis Lasić (promet i komunikacije), Amir Zukić (poduzetništvo i obrt), Jelka Milićević (finansije), Nermin Džindić (energetika, rudarstva i industrije) i Šemsudin Dedić (poljoprivreda).

Članovi ovog odbora su i predstavnici poslodavaca, između ostalih i Adnan Smailbegović, predsjednik Udruženja poslodavaca FBiH, kao i Mevludin Bektić, predsjednik Saveza samostalnih sindikata.

Zadatak ovog tijela je da prati izvršenje vladinih za sanaciju privrede koje je Ekonomsko-socijalno vijeće podržalo 19. marta, da predlaže vladi dopune ili nove mjere te posebno da predlaže način podrške privredi kroz posebni fond Vlade FBiH za stabilizaciju privrede i saniranje posljedica pandemije.
Prijavi grešku


Komentari (64)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...