{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Završena javna ponuda investicijskih kupona za osnivanje uzajamnog fonda Hypo BH Equity

F
9.10.2007. u 15:33
0
0
Završena javna ponuda investicijskih kupona za osnivanje uzajamnog fonda Hypo BH Equity
0
Završena javna ponuda investicijskih kupona za osnivanje uzajamnog fonda Hypo BH Equity
Iz Hypo Alpe-Adria-Bank priopćavaju da je završena javna ponuda investicijskih kupona za osnivanje Uzajamnog fonda Hypo BH Equity te da je na namjenski račun fonda uplaćeno 3.849.081,78 KM.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kako je u izajvi za Fenu kazala voditeljica Odjela marketinga te banke Julijana Mikulić Jurković, ponuda je završena upisom i uplatom 377.849,0755 udjela fonda nakon čega je Komisija za vrijednosne papire Federacije BiH donijela Rješenje o utvrđivanju uspješnosti javne ponude za osnivanje tog fonda kojim upravlja Društvo za upravljanje fondovima Hypo Alpe-Adria-Invest d.o.o. Mostar.

Po njezinim riječima, uskoro se očekuje registracija investicijskih kupona u Registru vrijednosnih papira F BiH, nakon čega će ih uplatitelji dobiti na svoje adrese.

Društvo za upravljanje fondovima će nakon zakonom predviđene registracije vlasnika udjela Fonda otpočeti predviđeno ostvarivanje usvojene investicijske politike na financijskom tržištu, a zainteresirani ulagači i dalje mogu kupovati udjele Uzajamnog fonda po cijeni od 10,00 KM.

U Fond mogu ulagati domaće i strane fizičke i pravne osobe koje nemaju iskustva s neposrednim ulaganjima na tržištu kapitala, nemaju dovoljnih i potrebnih informacija o vrijednosnim papirima ili nemaju vremena stalno pratiti kapitalna i financijska tržišta. Ulaganje u Fond namijenjeno je svima koji žele uložiti sredstva na duži vremenski period, imati veće prinose na uložena sredstva u odnosu na tradicionalne načine štednje u bankama, a pri tome imati mogućnost raspolaganja svojim sredstvima u svakom trenutku.

Kupovanje udjela Fonda vrši se popunjavanjem zahtjeva za kupnju udjela Uzajamnog fonda u prostorijama Društva ili na ovlaštenim prodajnim mjestima uz propisanu osobnu identifikaciju svakog ulagača. Na taj način ulagač stječe pravo na kupnju udjela Fonda, a nakon uplate sredstava na račun depozitara Fonda postaje i stvarni vlasnik kupona.

Hypo BH Equity osnovan je radi prikupljanja novčanih sredstava javnom ponudom od domaćih i stranih ulagača, s ciljem ulaganja tih sredstava u vrijednosne papire koji su službeno uvršteni za prodaju na burzama ili drugim organiziranim tržištima BiH.

Hypo Alpe-Adria-Invest d.o.o. Mostar član je Hypo Grupe u BiH koju čine dvije banke (Hypo Alpe-Adria-Bank d.d.i Hypo Alpe-Adria-Bank), Hypo Alpe-Adria-Leasing , Hypo Alpe-Adria-Vrijednosnice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: