Rakovica
0

Završena izgradnja mosta i sanacija ceste

Sarajevo-x.com
GP “Put” Sarajevo i Agregati i betoni “Put” Sarajevo završili su radove na izgradnji mosta i sanaciji ceste kroz naselje Duboki do u Rakovici na području Općine Ilidža.

Glavni izvođač radova bio je GP Put, a investitor Agregati i betoni Put Sarajevo. Ukupna vrijednost radova je 250.000 KM, a dio sredstava je osigurala i Općina Ilidža.

"Ispunili smo obećanje koje smo dali mještanima Rakovice. Izgradnja mosta i popravak ceste predstavljaju naš doprinos lokalnoj zajednici, što je u skladu s poslovnom politikom NEXE grupe“, istakao je direktor AB Puta Edin Forto.

"Izgradnja mosta je veliki doprinos i odgovor na zahtjeve lokalne zajednice. Riješen je veliki problem stalnog izlijevanja Rakovičkog potoka koji je ranije sprečavao normalno odvijanje saobraćaja“, rekao je načelnik Općine Ilidža Amer Ćenanović.

Najmodernijom građevinskom tehnikom napravljen je potpuno novi most dužine deset metara, čime će se spriječiti stalna plavljenja koja su mještanima ovog područja stvarala probleme. Sanacija dijelova ceste, kao i postavljanje ležećih policajaca i signalizacije bit će završeni u narednih deset dana.