Mostar
0

Završena 4. Konferencija poslovnih inkubatora u BiH

FENA
Posljednjeg dana Konferencije poslovnih inkubatora u BiH i međunarodne konferencije naziva "Institucionalna podrška poduzetništvu u BiH", koja se održavala jučer i danas u Mostaru, bilo je riječi o razvoju poduzetništva u BiH s naglaskom na Poslovnu zonu u Mostaru.

Tom prigodom o poslovnoj zoni Mostara govorio je profesor s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Zdenko Klepić.

Klepić je kazao kako bi se izmještanjem gospodarskih subjekata u Poslovnu zonu sačuvala gradska jezgra Mostara za buduće generacije, te da bi poduzetnici jeftinije i brže poslovali kad bi svi subjekti bili na jednom mjestu.

"Sugeriramo da se harmoniziraju ulaganja na svim razinama vlasti, te da nadležne institucije budu partneri Udruženju Link (...) Također tražimo izjednačavanje poreza u Federaciji i Republici Srpskoj, jer trenutno stanje je takvo da je povoljnije osnovati tvrtku u Banjoj Luci nego u Mostaru", kazao je, između ostalog, Klepić.

On je istaknuo kako je nužno potpisivanje ugovora između Udruženja Link i Gradske uprave Mostara o ustupanju prostora za korištenje.

Voditeljica Službe za gospodarstvo Grada Mostara Ivana Marić kazala je kako je Grad pripremio ugovor za ustupanje prostora za Link, te da je predviđeno u proračunu 100 tisuća KM za Poslovnu zonu gdje će biti smješten Poslovni inkubator.

Inače, dvodnevnu 4. konferenciju organiziralo je Udruženje za poduzetništvo i posao Link Mostar. Tijekom prvog dana konferencije bilo je riječi o radu inkubatora u BiH. Tako je jučer istaknuto kako je jedan od problema s kojima se susreću poslovni inkubatori taj što vlasti ne razumiju značaj inkubatora i ne vide da je to instrument lokalnog ekonomskog razvoja.