{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Završen Sajam sira na Vlašiću

S
31.8.2008. u 14:34
0
0
Završen Sajam sira na Vlašiću
0
Završen Sajam sira na Vlašiću
Hidajet Rubanović najuspješniji izlagač
Na Vlašiću je završen "Sajam sira i III ocjenjivačka izložba Vlašićkog sira", a dvodnevna manifestacija je održana u organizaciji Kantonalnog ministarstva šumarstva, poljoprivrede i vodoprivrede te Kantonalnog Udruženja / udruge poljoprivrednika.
Hidajet Rubanović proglašen je najuspješnijim izlagačem.

Na III ocjenjivačkoj izložbi učestvovao je 31 proizvođač čije su ovce na ispaši na Vlašiću i koje nisu zaražene brucelozom. Uz prisustvo brojnih izlagača, zvanica i posjetioca proglašeni su najuspješniji izlagači kojima su pripale i prigodne novčane nagrade:

1. Hidajet Rubanović ( 1.500 KM )
2. Huso Fuško ( 1.200 KM )
3. Nahid Mehić ( 1.000 KM )
4. Elvir Hodžić ( 900 KM )
5. Goran Augustinović ( 800 KM )

"Vlašićki sir koji je prijavljen na ovogodišnjoj ocjenjivačkoj izložbi znatno je kvalitetniji u odnosu na prethodne godine. Od 31 uzorka čak 13 je u kategoriji ekstra ili vrhunski, a 14 je u prvoj kategoriji", istakla je prof. Dr. Sonja Bijeljac, predsjednica ocjenjivačke komisije koju su sačinjavali stručnjaci iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine ."Organizacija manifestacije je bila uspješnija u odnosu na protekle godine. Dakle, zajedno idemo korak naprijed i Vlada Kantona će i dalje pratiti i stvarati uslove proizvođačima da Vlašićki sir ima kvalitetu koju zaslužuje", naglasio je Salko Selman, premijer Vlade Srednjebosanskog kantona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: