Proglašeni najuspješniji
0

Završen Sajam sira na Vlašiću

Sarajevo-x.com
Hidajet Rubanović najuspješniji izlagač
Hidajet Rubanović najuspješniji izlagač
Na Vlašiću je završen "Sajam sira i III ocjenjivačka izložba Vlašićkog sira", a dvodnevna manifestacija je održana u organizaciji Kantonalnog ministarstva šumarstva, poljoprivrede i vodoprivrede te Kantonalnog Udruženja / udruge poljoprivrednika.

Hidajet Rubanović proglašen je najuspješnijim izlagačem.

Na III ocjenjivačkoj izložbi učestvovao je 31 proizvođač čije su ovce na ispaši na Vlašiću i koje nisu zaražene brucelozom. Uz prisustvo brojnih izlagača, zvanica i posjetioca proglašeni su najuspješniji izlagači kojima su pripale i prigodne novčane nagrade:

  1. Hidajet Rubanović ( 1.500 KM )
  2. Huso Fuško ( 1.200 KM )
  3. Nahid Mehić ( 1.000 KM )
  4. Elvir Hodžić ( 900 KM )
  5. Goran Augustinović ( 800 KM )

"Vlašićki sir koji je prijavljen na ovogodišnjoj ocjenjivačkoj izložbi znatno je kvalitetniji u odnosu na prethodne godine. Od 31 uzorka čak 13 je u kategoriji ekstra ili vrhunski, a 14 je u prvoj kategoriji", istakla je prof. Dr. Sonja Bijeljac, predsjednica ocjenjivačke komisije koju su sačinjavali stručnjaci iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine .

"Organizacija manifestacije je bila uspješnija u odnosu na protekle godine. Dakle, zajedno idemo korak naprijed i Vlada Kantona će i dalje pratiti i stvarati uslove proizvođačima da Vlašićki sir ima kvalitetu koju zaslužuje", naglasio je Salko Selman, premijer Vlade Srednjebosanskog kantona.