U Skenderiji
0

Završen sajam "Gradnja i obnova 2008"

Sarajevo-x.com
Danas je završena sajamska manifestacija "Gradnja i obnova“ koja je trajala četiri dana i zabilježila odličnu posjećenost. Organizator sajma Eldin Husarić veoma je zadovoljan kvalitetnom prezentacijom izlagača, te odzivom posjetilaca, kao i svim pratećim dešavanjima.

"Ovogodišnji sajam "Gradnja i obnova“ posjetilo je oko 20.000 posjetilaca. Mi smo veoma zadovoljni rezultatima sajma koji je ove godine predstavio 50% novih izlagača i potvrdio svoj primat u organizaciji sajmova,“ izjavio je on. "Svake godine smo sigurniji da ćemo nastaviti organizaciju specijaliziranih sajmova, na kojima se ne predstavljaju samo trgovci, već direktna predstavništva firmi.

Sajam je organizovano posjetio veliki ljudi iz struke, škola i fakulteta vezanih uz građevinu iz Sarajeva i šire, a na narednom sajmu GiO 2009 planira se organizovati takmičenje tehničkih škola vezanih uz građevinarstvo, na kojem će pokazati primjenu građevinskih materijala u praksi.

Na Drugom sajmu srednjih tehničkih škola Kantona Sarajevo, koji je održan u sklopu Sajma "Gradnja i obnova '08.“ predstavilo se 15 škola. Centar Skenderija naglasio je izuzetnu saradnju sa Privrednom komorom Kantona Sarajevo, kao i sa Županijskom komorom Sisak, koja je predstavila proizvode 10 firmi privrednika sa prostora Hrvatske.

Na sajmu su ove godine izlagale firme iz BiH, Srbije, Crna Gore, Hrvatske, Slovenije, Kosova Italije, Mađarske, Njemačke, Austrije, Švedske, Švicarske, Poljske, Češke, SAD, Belgije, Velike Britanije, Japana, Francuske, Španija i Turske. Naredni GiO će trajati od 26 do 29.maja 2009.godine.