{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zaustavljena prodaja Hyundai Sonate u SAD-u

S
24.2.2010. u 09:41
0
0
Zaustavljena prodaja Hyundai Sonate u SAD-u
0
Zaustavljena prodaja Hyundai Sonate u SAD-u
Foto: Reuters
Južnokorejski proizvođač automobila Hyundai saopštio je danas da je u SAD-u obustavljena prodaja modela "2011 Sonata sedan" zbog potencijalnih kvarova na bravi prednjih vrata čime bi moglo biti obuhvaćeno 5.000 vozila.
Iz Hyundaija, koji je dobio pritužbe kupaca, ali ne izvještaje o eventualnim nesrećama i povredama, obavještenje je autosalonima u SAD-u stiglo sinoć, zbog čega je dalja prodaja do daljnjeg obustavljena.

Portparol Miles Johnson rekao je da se očekuje da će proizvođač automobila o mogućem kvaru tokom ove sedmice obavijestiti američku Nacionalnu administraciju za bezbjednost na putevima.

On je dodao da je Hyundai počeo slanje dijelova za zamjenu i očekuje se da će neophodne popravke trajati oko jedan sat.

Džonson je istakao da je oko 1.300 automobila prodato i da će oni o popravci biti obaviješteni putem e-maila. Sporna vozila proizvedena su od decembra do 14. februara u postrojenju Hyundaia u američkoj saveznoj državi Alabama.

Prema njegovim riječima, može doći do toga da brava ostane u istom položaju nakon otvaranja, zbog čega vrata ne mogu da se zatvore, što izaziva paljenje lampice na instrument tabli.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: