{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zaposlite i vi srednjoškolca na jedan dan

F
18.9.2010. u 13:44
0
0
Zaposlite i vi srednjoškolca na jedan dan
0
Zaposlite i vi srednjoškolca na jedan dan
Foto: Arhiv
Povodom projekta "Volontiraj - kreditiraj 2010", Udruženje "Infohouse" u subotu je u Sarajevu upriličilo edukativni seminar za oko 250 učenika iz 53 grada BiH s ciljem da steknu znanje iz projekt menadžmenta, koje će iskoristiti za pisanje vlastitih projekata, a, koje će predstaviti na Sajmu kreditiranja 13. novembra.
Ove godine putem projekta "Volontiraj - kreditiraj " angažirano je oko 2.600 srednjoškolaca u 53 bosanskohercegovačka grada, a bit će im pružena mogućnost da jedan školski dan zamijene za radni. Taj radni dan naziva se Socijalni dan i on je 8. oktobra.

Sav novac zarađen tog dana ide u zajednički fond, a 13. novembra kada bude upriličen Sajam kreditiranja učenici će odabrati najuspješnije projekte koji će biti finansirani iz tog fonda.

U realizaciju projekta uključili su se brojni partneri i donatori - firme, institucije, udruženja, nevladine i mikrokreditne te druge organizacije.

Cilj projekta je pružiti priliku mladima da u radnoj sredini steknu nova iskustva koja će im koristiti u njihovoj profesionalnoj budućnosti da zarade novac i odluče o raspodjeli sredstava što će razviti njihovu odgovornost i brigu za druge.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: