Sindikat Aluminija
0

Zakazana skupština je samovolja bivših radnika

FENA
Sindikalna podružnica "Aluminij" Mostar Sindikata metalaca BiH obavještava bivše radnike Aluminija da Izvršni odbor te sindikalne podružnice nije organizirao nikakvu skupštinu za radnike koji sada ne rade u tom mostarskom poduzeću.

U priopćenju se navodi da je skupština, koja je zakazana 11. kolovoza ove godine u Narodnom pozorištu Mostar, samovoljno organiziranje nekolicine bivših radnika u čijem radu i aktivnostima ne sudjeluje legalno izabrani Izvršni odbor.

"Od svih mogućih neželjenih eskalacija i incidenata Izvršni odbor Sindikata 'Aluminij', s predsjednikom na čelu, ograđuje se i ne želi sudjelovati u takvim aktivnostima", navodi se u priopćenju te napominje da, prema Statutu Sindikata metalaca BiH, skupštinu može sazvati jedino predsjednik sindikalne organizacije, u ovom slučaju v.d. predsjednika Sindikata "Aluminij" Alica Rahimić.

Također, skupštinu moraju sačinjavati samo članovi sindikata koji su verificirani od strane Sindikata metalaca BiH, pojašnjava se u priopćenju Sindikalne podružnice "Aluminij" Mostar Sindikata metalaca BiH.