Sajam "Interio"
0

Zajednički nastup bh. drvoprerađivača u Sarajevu

FENA
Devet bh. proizvođača namještaja predstavit će svoje proizvode na zajedničkom štandu u okviru Međunarodnog sajma šumarstva, drvne industrije, namještaja, uređenja i pratećih djelatnosti INTERIO 2010. u Sarajevu od 18. do 22. marta.

Drvoprerađivači iz BiH će za svoj nastup na sajmu koristiti štand posebno dizajniran za ovu vrstu izlaganja radi promocije proizvodnje namještaja i proizvoda od drveta kao bh. brenda, najavljeno je iz Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA.

Firme koje izlažu na sajmu su: „Artisan“ i „Arteco“ iz Tešnja, „Arting-Gradnja“ iz Lukavca, „Aureus“ iz G. Vakufa/Uskoplja, „HMM“ iz Gradačca, „Edem Garden“ iz Sarajeva, „Rukotvorine“ iz Konjica, „Rattan Sedia“ iz Brčkog, „Kraning“ iz Puračića.

Većina firmi su tradicionalni učesnici na sajmu INTERIO, opredjeljene je za snažnije međusobno povezivanje radi poboljšanja konkurentnosti industrije i kvaliteta bh. proizvoda od drveta.

INTERIO dugi niz godina daje podršku razvoju najperspektivnije industrijske grane u BiH. Na 28. sajmu INTERIO zajednički štand će biti postavljen na centralnom mjestu u hali "Mirza Delibašić" Centra Skenderija.

Pored izlagačkog dijela, ovo je prilika i za stručno informiranje i poslovne susrete putem pratećeg stručno-edukativnog programa.

U organizaciji projekta FIRMA i uz suradnju s projektom „Izvrsnost u inovacijama“ te domaćim partnerima, na štandu će biti organizirane dvije radionice - jedna iz dizajna, a druga o temi marketinški bazirane proizvodnje i kooperaciji u drvnom sektoru.

Izlaganje na sajmu je organizirano i podržano u okviru projekta FIRMA koji finansiraju USAID i Sida u suradnji s domaćim partnerima, regionalnim i lokalnim razvojnim agencijama i pojedinim komorama iz bh. komorskog sistema.

Projekat FIRMA je petogodišnji projekt usmjeren na razvoj i unapređenje lanca vrijednosti u drvoprerađivačkom sektoru. Podrška bh. firmama za izlaganje na sajmovima je jedna od aktivnosti čiji je cilj uspostavljanje boljih veza s ciljnim tržištima.