{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za zapošljavanje povratnika 1,2 miliona KM

F
29.5.2007. u 13:21
0
0
Za zapošljavanje povratnika 1,2 miliona KM
0
Za zapošljavanje povratnika 1,2 miliona KM
Programom rada Federalnog zavoda za zapošljavanje za ovu godinu predviđena je priprema i realizacija programa zapošljavanja povratnika s 1.235.250 KM.
Cilj programa je poticaj zapošljavanju i samozapošljavanju povratnika s evidencije nezaposlenih u FBiH i održiv povratak na cijelom prostoru BiH.

Programom je planirano zapošljavanje 300 nezaposlenih osoba (povratnika) na osnovu sufinanciranja poslodavaca radi otvaranja novih radnih mjesta s 3.000 KM (bespovratno po jednoj osobi), na ime prilagođavanja poslovnog prostora, za nabavku potrebnih sredstava za proizvodnju i opremu, s obavezom poslodavca da zaposlenu osobu zadrži u radnom odnosu najmanje 24 mjeseca.

Tu je i sufinanciranje samozapošljavanja povratnika od 4.000 do 6.000 KM ( bespovratno po jednoj osobi) s obavezom korisnika da se neće prijaviti na evidenciju 36 mjeseci od dana dobivanja financijskih iznosa za pokretanje poljoprivredne djelatnosti, pokretanje seoskog turizma, te pokretanje zanatske djelatnosti ili druge vrste malog biznisa.

Korisnici programa su nezaposlene osobe – povratnici u prijeratno prebivalište koji su registrirani na evidenciji nezaposlenih u FBiH. Programom nisu obuhvaćene osobe koje su prethodno bile sufinancirane putem projekta SESP-a ili nekom od poticajnih mjera Federalnog zavoda i kantonalnih službi za zapošljavanje.

Aplikacije se dostavljaju Federalnom zavodu za zapošljavanje do 11. juna.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: