biznis
0

Za studente praktična nastava u pogonima "Bosnalijeka"

FENA
Pedeset studenata Farmaceutskog fakulteta iz Tuzle i Sarajeva te Prirodno-matematičkog i Tehnološkog fakulteta iz Tuzle posjetili su danas pogone farmaceutske kompanije "Bosnalijek" u Sarajevu.

Riječ je o redovnoj posjeti studenata ovoj renomiranoj bh. firmi, koja ima za cilj praksom nadograditi teoretsku nastavu na fakultetima. Posjeta je i dio nastavnog plana odsjeka hemije kao vid praktične nastave iz predmeta Farmaceutska tehnologija.

Redovni profesor organske hemije na Univerzitetu u Tuzli i Farmaceutskom fakultetu u Sarajevu Božo Benjanin kazao je kako studenti tokom obilaska pogona "Bosnalijeka" mogu vidjeti kako se u praksi realizira teoretski dio nastave iz farmacije – od pripreme sirovina, proizvodnje, analize, razvoja, pa do pakovanja svih proizvoda.

Dodaje kako je ove godine "Bosnalijek" posjetilo 300 studenata.

Studenti su zadovoljni odabirom "Bosnalijeka" za dio praktične nastave, jer tu mogu vidjeti savremene tehnologije i načine proizvodnje lijekova.

Nakon obilaska pogona, studentima je prikazan film o razvoju, današnjoj poziciji te budućim planovima kompanije "Bosnalijek".