{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za radna mjesta kredit od 90 miliona dolara

S
10.5.2009. u 11:35
0
2
Za radna mjesta kredit od 90 miliona dolara
0
Za radna mjesta kredit od 90 miliona dolara
Foto: Ilustracija
Svjetska banka odobriće za mala i srednja preduzeća u BiH kreditnu liniju od 90 miliona dolara kako bi se održala postojeća i otvorila nova radna mjesta, rekao je šef Kancelarije Svjetske banke u BiH Marko Mantovaneli.
On je naveo da je Svjetska banka u okviru sporazuma sa MMF-om za ovu godinu spremna BiH da odobri i 70 miliona dolara beskamatnih IDA sredstava za podršku budžetima.

"Trenutno razmatramo i mogućnost angažovanja sredstava za period od 2009. do 2011. godine i o tome ćemo uskoro razgovarati sa domaćim vlastima. Međutim, uslov za dobijanje tih sredstava biće vezan za ozbiljnije reformske korake ka kvalitetnom sistemu socijalne zaštite", rekao je Mantovaneli sarajevskoj štampi.

On vjeruje da su svi nivoi vlasti opredjeljeni za provođenje dogovorenih mjera sa MMF-om, ističući da je ovo prilika za brži i održiviji oporavak ekonomije BiH u srednjoročnom periodu.

Mantovaleni je rekao da će sporazum, ako bude efikasno proveden, umanjiti posljedice krize u ovoj i narednoj godini, te ojačati ekonomiju BiH za brži oporavak nakon krize.

"Takođe smanjiće se rizik za ulaganja i finansijske institucije. Nadam se da će vlasti BiH zatražiti spremnost stranih banaka da održe izloženost i dokapitalizuju svoje ogranke u BiH tokom provođenja stend-baj aranžmana. To bi pomoglo povećanju likvidnosti, kreditnom rastu i smanjenju kamatnih stopa", rekao je Mantovaneli.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: