{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za dva mjeseca otvaranje Olimpijskog bazena u Sarajevu

S
29.5.2008. u 15:10
0
0
Za dva mjeseca otvaranje Olimpijskog bazena u Sarajevu
0
Za dva mjeseca otvaranje Olimpijskog bazena u Sarajevu
Od dana otvorenja Sajma "Gradnja i obnova“ u prostorijama Centra Skenderija su održane brojne prezentacije i predavanja, kao prateći sadržaji. Među ostalim, predstavljen je i Projekt izgradnje Olimpijskog bazena.
U organizaciji Federalnog Ministarstva prostornog uređenja FBiH, Ministarstva prostornog uređenja, građevinarstva i ekologije RS i uz potporu USAID-a BiH, Projekat SIPRA, održana je sesija, Okrugli sto na temu: “Uticaj prostornog planiranja i građevinske regulative na razvoj biznisa u BiH“.

Jedna od održanih pratećih prezentacija Sajma "GiO '08“, je i prezentacija Projekta izgradnje Olimpijskog bazena u Sarajevu. Prezentaciju je održao Faruk Kapidžić, ABS Studio.

"Projekat je iniciran 1998. godine. Objavljen je konkurs za izgradnju bazena i sportskog centra, 2003 smo završili dokumentaciju, 2004 potpisali ugovor sa Unigradnjom kao generalnim izvođačem. Zašto smo čekali do sada? Grad je za finansiranje izgradnje bazena od 10 - 12 ponuda, u vrijednosti 14,5 do 20 miliona maraka, ugovorio najnižu cijenu, isključio projektante i dogovorio izvođače radova sa Zavodom za izgradnju KS, koji im je i pratio radove. Mijenjale su se vlasti i projekat je stao. Sadašnja gradska struktura je sa Unigradnjom, ABS Studiom i još par donatora, uložila ostatak novca potreban da se projekat, čije otvorenje očekujemo za dva mjeseca, završi. Ovo je najveći kompleksni objekat koji je grad napravio iza rata, i od prvobitnog plana je zadržao 90% forme i sadržaja. Projektovan je u granicama kriterija Olimpijskog Komiteta, sa dimenzijama 50x25 m, i ima šansu da se vodi isplativo. Koristi se najmoderniji način iskorištavanja energije i grijanja vode, a za bazensku tehniku su zadužene bosanske i dvije slovenačke firme,“ rekao je Kapidžić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: