biznis
0

Za 79 projekata u oblasti vodosnabdijevanja osigurano 2,3 miliona KM

FENA
Vlada Zeničko-dobojskog kantona na 13. sjednici usvojila je «Program kapitalnih ulaganja u vodne objekte za 2007. godinu».

Za realizaciju 79 pojekata ove godine bit će izdvojeno 2,3 miliona KM.

-Za realizaciju 30 projekata započetih prošle godine, planirana je potrošnja milion KM. Za ostalih 49 projekata planirano je 1,3 miliona KM, izjavila je na pres-konferenciji Senada Dizdar, pomoćnica ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ZDK-a.

Vlada ZDK-a usvojila i zaključak o odobravanju 100.000 KM za rekonstrukciju vodovoda Matuzići u općini Doboj-Jug i njegovo spajanje s vodovodom Mravići, također u općini Doboj-Jug.

Za izradu kolektora i regulaciju «Ćamilovog potoka» u naselju Vareš Majdan u općini Vareš i za izgradnju vodovoda Tušnjići u općini Visoko odobrena je isplata po 60.000 KM.

Iz kantonalnog budžeta za ovu godinu za drugu fazu rekonstrukcije vodovoda Malinovica, kojim se vodom za piće snabdijevaju olovska sela Dolovi i Bakići, odobreno je 55.000 KM.

U cilju podrške povratnicima i osiguravanju pretpostavke za održivi povratak na područje općine za nabavku sjemena za proljetnu sjetvu Općini Doboj -Jug bit će isplaćeno 8.800 KM.