{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Yagoubi: Brzi rast islamskog bankarstva je zahtjev javnosti

F
15.3.2007. u 10:14
0
0
Yagoubi: Brzi rast islamskog bankarstva je zahtjev javnosti
0
Yagoubi: Brzi rast islamskog bankarstva je zahtjev javnosti
Islamsko bankarstvo je pokret koji dolazi kao zahtjev javnosti. Ono nije nešto što nameće vlada, rekao je danas na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu dr. Nizam Al Yagoubi, član Šerijatskog odbora Bosna Bank International.
Dr. Yagoubi, međunarodno priznati ekspert u islamskoj bankarskoj industriji, sa više objavljenih knjiga o islamskim finansijama na arapskom i engleskom jeziku, održao je predavanje na temu "Islamsko bankarstvo u Evropi".

- To je opći zahtjev muslimanske javnosti, jer ona želi da se djeluje u skladu sa šerijatom i kada su u pitanju finansije, kazao je on.

Naveo je da islamsko bankarstvo pokušava razvijati muslimanske zemlje, omogućiti im održivi proizvod, finansiranje za njihove poslove, kuće i druge potrebe, a da se pritom ne ide izvan granica šerijata. To je potaknulo razvoj u mnogim zemljama u smislu izgradnje infrastrukture, nekretnina...

Zapadne banke su veoma zainteresirane za islamsko bankarstvo. Neke velike međunarodne zapadne banke sada imaju svoje islamske odsjeke, kao što su City Bank, Standard&Charter, Marly Linch, GP Morgan i druge, naveo je dr. Yagoubi.

Zaključio je da islamsko bankarstvo raste veoma brzo u zadnjih 30 godina i da će se taj trend nastaviti u buduće.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: