{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promo
/
Xella BH generalni sponzor četvrte konferencije za zaštitu kulturnog naslijeđa "The Importance of Place"

20.10.2017. u 13:24
13
Xella BH generalni sponzor četvrte konferencije za zaštitu kulturnog naslijeđa "The Importance of Place"
13
Danas je u sarajevskoj Vijećnici svečano otvorena četvrta konferencija "The Importance of Place" koja ima za cilj očuvanje i zaštitu kulturnog naslijeđa kako u BiH tako i širom svijeta, sa posebnim akcentom na promociju ekoloških i održivih performansi u očuvanju kulturno-historijske arhitektonske baštine u urbanim sredinama.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Svoj doprinos i podršku u održavanju ove manifestacije dala je i društveno-odgovorna kompanija Xella BH, čiji su materijali za gradnju YTONG, Multipor i Silka poznati po svojoj visokoj kvaliteti, otpornosti, izuzetnoj energetskoj efikasnosti i ekološkoj prihvatljivosti.

"Za nas je poseban izazov odgovoriti na kompleksne zahtjeve energetske sanacije objekata kulturno-historijskog arhitektonskog naslijeđa. Objekti ove vrste, kojih je u Bosni i Hercegovini značajan broj, pripadaju svima i trebali bi biti na raspolaganju zajednici u svojoj ljepoti i originalnosti, a ne stajati zatvoreni i daleko od očiju javnosti. Oni moraju zadržati svoju funkcionalnost", naglasio je je Jasmin Huremović, Country sales manager kompanije Xella BH.

Događaj "The Importance of Place" je okupio brojne naučnike, arhitekte i stručnjake za restauraciju iz cijelog svijeta koji će se na trodnevnoj konferenciji ovog vikenda baviti pitanjima identifikacije, evaulacije, zaštite i upravljanja kulturnim naslijeđem.

Više detalja o prednostima proizvoda kompanije Xella, sa posebnim fokusom na Multipor ploče koje daju najkvalitetniji odgovor na specifične izazove energetske sanacije, bit će predstavljeno u okviru predavanja Holgera Griebela, šefa managementa Multipora u kompaniji Xella Deutschland, koje je zakazano za subotu u 11.45 na Arhitektonskom fakultetu u Sarajevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: