{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Weekend Media Festival: Regionalna komunikacijska industrija na jednom mjestu

25.8.2014. u 14:42
6
7
Weekend Media Festival: Regionalna komunikacijska industrija na jednom mjestu
6
Sedmi Weekend Media Festival, koji se održava od 18. do 21. septembra u festivalskom prostoru stare Fabrike duhana u Rovinju, donosi izuzetnoo bogat program predavanja, panela, radionica i prezentacija. No, Weekend je ove godine mnogo više od konferencije, on je okupljalište svih koji imaju nove poslovne ideje i žele ih ostvariti na tržištima regije.


"Svake godine na Weekendu se sklapaju novi poslovi. Svakako treba iskoristiti priliku koju pruža Weekend, a to je da u ležernoj atmosferi možeš doći do svakog koji nešto znači u regionalnoj komunikacijskoj industriji. Naravno, neizostavna je i dobra zabava“, najavljuje direktor festivala Tomo Ricov.

Panela i predavanja na Weekendu je mnogo, jer festival pokriva velik broj područja, ističe.

"Cilj nam je omogućiti svakome da doživi Weekend na svoj način. Weekend ima mnogo lica i sami birate koje vam odgovara. Personalizirajte svoj festival“, poručuje Vrdoljak svima koji će ove godine doći u Rovinj.

Diskusije i propadanju novinarstvaUz već najavljene intrigantne panele "Otići ili ostati, Zašto finansiramo startupe?" i "Mad Men vs. Math Men", veliki interes sigurno će izazvati rasprave o novinarskim i medijskim temama. Dugogodišnji novinari i urednici će na panelu "Šta je ostalo od novinarstva u Hrvatskoj?" pokušati odgovoriti na pitanje koji su ključni uzroci propadanja profesije, kakvo će novinarstvo preživjeti i može li uopće preživjeti.

Urednici informativnih programa televizija iz regije će na panelu "Zaustavite Reuters" raspravljati o tome koliko vijesti nam zaista treba, o broju kanala i informacija s obzirom na veličinu tržišta, gledanosti kablovskih televizija i o tome ciljaju li svi na istu publiku.

Jedan od zanimljivijih inozemnih predavača ove je godine Scott Morrison, koji će otkriti šest ključnih stvari što ih je naučio radeći za neke od najvećih svjetskih kultura kao što su "Just Do It", "Nothing is Impossible" te "Only the Brave". Morrison stiže u Rovinj neposredno nakon izlaska nove marketinške hit knjige "Hacker, Maker, Teacher, Thief: Advertising’s Next generation", kojoj je suautor, kao član Creative Social skupine svjetskih kreativnih direktora i osnivača biznisa.
Posjetitelji će imati mogućnost učestvovati u čak devet radionica, namijenjenih prvenstveno klijentima, koji će tako imati priliku vidjeti kako agencije funkcioniraju iznutra. Radionicu pod nazivom "Komunikacija s pola mozga" vodit će Vanja Blumenšajn i Iva Kaligarić iz agencije Señor, a cilj im je pokazati kako kreirati komunikaciju koristeći i kreativnu desnu i racionalnu lijevu polovicu mozga.

Radionice o content marketinguRadionicu o content marketingu vodi agencija Jasno & Glasno, koja je sličnu radionicu organizirala i prije dvije godine. Kako danas većina ipak zna što je content marketing, fokus ovogodišnje radionice bit će na primjerima najboljih rješenja za domaća i inozemna tržišta, najavljuje Ana Penović iz agencije Jasno & Glasno.

Konsultantska firma 52:HOURS organizira radionicu o brand strategijama u najširem smislu, a firma Broj 42 će održati radionicu na temu pripreme pitcha i procjene prikupljenih ponuda za izradu korporativnih web stranica te demistificirati termine poput sitemap, infoarhitektura, wireframe, frontend i slično.

Treću godinu zaredom, Weekend i HURA nastavljaju i s BalCannes revijom najboljih agencijskih projekata iz šest zemalja regije, za koju prijave traju do 1. septembra, a za više informacija posjetite www.balcannes.com. Ponovno će biti dodijeljene i nagrade SoMo Borac za najbolje projekte u društveno-mrežnom i mobilnom svijetu.

Očekuje 4.000 gostiju

Prijave traju do 5. septembra na www.somoborac.com. Weekend će i ove godine za 300 studenata iz cijele regije omogućiti praćenje svih predavanja, panela i prezentacija bez plaćanja kotizacije kako bi mogli steći dragocjena znanja o modernom poslovanju i komunikacijskoj industriji.

Na 7. Weekend Media Festivalu očekuje se oko 4.000 medijskih, marketinških i PR profesionalaca iz Hrvatske, zemalja regije, ali i ostalih evropskih zemalja te Sjedinjenih Američkih Država. Prijave za ovogodišnji festival već su započele na www.weekendmediafestival.com.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: