BiH
0

VTK dodijeljen certifikat EN ISO 9001:2008

Sarajevo-x.com
U prisustvu većeg broja privrednika, Vanjskotrgovinskoj komori BiH (VTKBiH) danas je dodijeljen certifikat EN ISO 9001:2008. Certifikat je predsjedniku VTKBiH Mahiru Hadžiahmetoviću uručio član uprave TÜV-a Thüringen i direktor TÜV Akademije Thomas Büschel.

"Veoma smo ponosni što se dodjela certifikata desila u godini kada obilježavamo značajan jubilej, stotinu godina postojanja Komore“, naglasio je Hadžiahmetović i istakao da će uvođenje tog europskog standarda doprinijeti unaprijeđenju usluga i potreba privrednika.

Pod sloganom "Naš uspjeh je zadovoljstvo naših korisnika!“, Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine je prošle godine pokrenula projekat uvođenja Sistema upravljanja kvalitetom EN ISO 9001:2008.

Gospodin Tomas Buschel je ovom prilikom kazao da je VTKBiH izrasla u modernu i inovativnu organizaciju, a potvrda toga je upravo certificiranje implementiranog sistema upravljanja kvalitetom, što je dokaz da VTK BiH može kontrolirati i poboljšavati sve procese iz svoje djelatnosti.