{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vrankić se sastao sa predstavnicima Svjetske banke

S
3.6.2009. u 16:58
0
0
Vrankić se sastao sa predstavnicima Svjetske banke
0
Vrankić se sastao sa predstavnicima Svjetske banke
Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i trezora, danas u Sarajevu, je primio misiju Svjetske banke, predvođenu glavnim ekonomistom Ronaldom Hoodom.
Na sastanku je razgovarano o modalitetima podrške budžetima u Bosni i Hercegovini.

Predviđena i sveukupna podrška iznosila bi 185 miliona eura i bila bi strukturirana u tri dijela tokom tri godine (100 miliona, plus 50 i još 35 miliona ). Dobivanje sredstava vezano je za reforme socijalnog sektora, upravljanja plaćama u javnom sektoru, reformi doprinosa i neizravnih poreza, koje se trebaju provesti u etapama kao uvjet za aktiviranje svake od tri tranše kredita.

Svjetska banka, kazali su njeni predstavnici, sa svoje strane , sve čini kako bi prva tranša od 100 miliona eura (70 miliona dolara IDA kredita i oko 66 miliona dolara po IBRD uvjetima) stigla u Bosnu i Hercegovinu već ove godine.

Obostrano je istaknuto kako se rokovi koji su postavljeni pred vlade u BiH radi potpisivanja aranžmana sa MMF-om moraju ispoštovati a izražena je i potreba pojednostavljenja procedura donošenja odluka u BiH radi ubrzanja realizacije kredita, saopćeno je Ministarstva finansija i trezora BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: