|

Vraća se povjerenje kupaca u domaću proizvodnju

Vraća se povjerenje kupaca u domaću proizvodnju
0
S
Sarajevo-x.com
23.10.2007. u 13:36
0
komentara
0

dijeljenja
Vraća se povjerenje kupaca u domaću proizvodnju
Prema zvaničnim podacima Vanjskotrgovinske komore BiH, uvoz dječijih pelena za prvih devet mjeseci ove, u odnosu na isti period prošle godine, smanjen je za još 10%. To znači da je od početka proizvodnje domaćih, Violeta pelena, od marta 2006. uvoz ukupno smanjen za oko 30% što je i ukupni udio Violeta pelena na domaćem tržištu.
Smanjenje uvoza pelena uzrokovano je sve boljim poslovanjem, jedinog domaćeg proizvođača pelena, Violete, koja u posljednje vrijeme stalno povećava tržišni udio u BiH. Pored pelena, smanjen je i uvoz vlažnih maramica i drugih higijenskih proizvoda koje proizvodi Violeta. Udio Violeta toaletnog papira u prodaji u BiH je oko 50%.

Ovo je samo jedan od pokazatelja povećanja povjerenja kupaca u domaće proizvode, što značajno utiče na poboljšanje ekonomskog stanja u našoj zemlji.

Povećana naklonjenost domaćim proizvodima, rezultat je prije svega kvalitetnije domaće proizvodnje i postepene izgradnje svijesti građana da i domaći proizvođači mogu zadovoljiti različite zahtjeve kupaca te da inostrano nije nužno bolje. I po svojim cijenama, kako Violeta pelene, tako i drugi domaći proizvodi, veoma su konkurentni i pristupačni na bh. tržištu.

"Mislim da se konačno počela pokazivati želja kupaca za reafirmacijom domaćeg tržišta u saradnji sa proizvođačima, kao najjačom ekonomskom snagom jedne države. Jedino još uvijek izostaje želja i akcija državne vlasti, da na svoj način podstakne i stimuliše proizvođače u cilju poboljšanja uvozno-izvoznog deficita“, izjavio je Petar Ćorluka, predsjednik Uprave Violeta d.o.o.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.