{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vraća se povjerenje kupaca u domaću proizvodnju

S
23.10.2007. u 13:36
0
0
Vraća se povjerenje kupaca u domaću proizvodnju
0
Vraća se povjerenje kupaca u domaću proizvodnju
Prema zvaničnim podacima Vanjskotrgovinske komore BiH, uvoz dječijih pelena za prvih devet mjeseci ove, u odnosu na isti period prošle godine, smanjen je za još 10%. To znači da je od početka proizvodnje domaćih, Violeta pelena, od marta 2006. uvoz ukupno smanjen za oko 30% što je i ukupni udio Violeta pelena na domaćem tržištu.
Smanjenje uvoza pelena uzrokovano je sve boljim poslovanjem, jedinog domaćeg proizvođača pelena, Violete, koja u posljednje vrijeme stalno povećava tržišni udio u BiH. Pored pelena, smanjen je i uvoz vlažnih maramica i drugih higijenskih proizvoda koje proizvodi Violeta. Udio Violeta toaletnog papira u prodaji u BiH je oko 50%.

Ovo je samo jedan od pokazatelja povećanja povjerenja kupaca u domaće proizvode, što značajno utiče na poboljšanje ekonomskog stanja u našoj zemlji.

Povećana naklonjenost domaćim proizvodima, rezultat je prije svega kvalitetnije domaće proizvodnje i postepene izgradnje svijesti građana da i domaći proizvođači mogu zadovoljiti različite zahtjeve kupaca te da inostrano nije nužno bolje. I po svojim cijenama, kako Violeta pelene, tako i drugi domaći proizvodi, veoma su konkurentni i pristupačni na bh. tržištu.

"Mislim da se konačno počela pokazivati želja kupaca za reafirmacijom domaćeg tržišta u saradnji sa proizvođačima, kao najjačom ekonomskom snagom jedne države. Jedino još uvijek izostaje želja i akcija državne vlasti, da na svoj način podstakne i stimuliše proizvođače u cilju poboljšanja uvozno-izvoznog deficita“, izjavio je Petar Ćorluka, predsjednik Uprave Violeta d.o.o.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: