{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Volksvagen namjerava otvoriti nove pogone u BiH

F
27.8.2008. u 16:04
0
3
Volksvagen namjerava otvoriti nove pogone u BiH
0
Volksvagen namjerava otvoriti nove pogone u BiH
Premijer Federacije BiH Nedžad Branković sastao se danas s premijerom njemačke savezne pokrajine Donje Saksonije Christianom Wulffom, saopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.
Na sastanku, kojem su prisustvovali federalni dopremijer i federalni ministar finansija Vjekoslav Bevanda, ministar energije, rudarstva i industrije Vahid Hećo, ministar trgovine Desnica Radivojević, ministar okoliša i turizma Nevenko Herceg te delegacija Voklswagena iz Volsburga, razgovarano je o jačanju privredne saradnje između Federacije BiH i savezne pokrajine Donje Saksonije.

Premijer Branković upoznao je goste o pozitivnim ekonomskim pokazateljima u Federaciji BiH i aktivnostima koje Vlada Federacije BiH namjerava poduzeti kada su u pitanju privredni rast i razvoj. Kada je riječ konkretno o razvoju industrije, premijer je istakao ulaganja u elektroenergetski sektor da bi buduća industrijska postrojenja bila adekvatno snabdjevena energijom, a Federacija bila energetski neovisna. On je goste upoznao i o planovima na izgradnji transportne mreže u Federaciji BiH.

Premijer Wulff istakao je da Volskwagen želi biti vodeća automobilska marka u BiH. U tom smislu planirano je otvaranje novih pogona u našoj zemlji, ovog, drugog po veličini proizvođača automobila u svijetu. O ozbiljnosti namjera VW, dodao je premijer Wullf, svjedoči činjenica da je ovaj automobilski gigant obnovio svoju proizvodnju u BiH koja je bila obustavljena usljed ratnih dešavanja.

Na kraju je premijer Donje Saksonije istakao da između Federacije BiH i Donje Saksonije ima dosta sličnosti, a samim tim i dovoljno prostora za uspješan nastavak privredne saradnje, posebno u turizmu i regenerativnoj energiji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: