{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Volksbank BH: Znatno povećanje dobiti

F
24.8.2011. u 14:45
0
0
Volksbank BH: Znatno povećanje dobiti
0
Volksbank BH: Znatno povećanje dobiti
Volksbank BH d.d. Sarajevo je sa krajem prvog polugodišta ove godine prikazala dobit prije poreza u iznosu od 1,25 miliona KM što je tri puta više u poređenju sa istim periodom prošle godine.
Ukupni prihodi iznose 29,7 miliona KM i veći su za 1,5 miliona KM odnosno za 5,35 posto u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Volksbank BH sa 30. junom broji 27 poslovnih jedinica, u kojima je zaposleno 332 osobe, saopćeno je iz Volksbank BH Sarajevo

Također, i ove godine Volksbank BH je nastavila s proširenjem ponude štednih proizvoda te krajem maja predstavila novi štedno-investicijski proizvod, strukturirani depozit pod nazivom VB Gold.

Posebnost ovog proizvoda u poređenju sa klasičnim depozitom se ogleda u tome da klijent pored redovne fiksne kamatne stope može ostvariti i varijabilni prinos do 34,99 posto od iznosa depozita, koji zavisi od pozitivnog kretanja cijene zlata na tržištu.

U periodu od mjesec dana koliko je trajao upis prikupljena su sredstava u iznosu od 3,52 miliona KM.

Volksbank International grupa (VBI) bilježi pozitivan rezultat iskazan kroz dobit u visini od 20,8 miliona EUR i znatno smanjenje rezervi te pokazuje jasan trend rasta u 2011. godini.

VBI je sa 30. junom ove godine ostvarila dobit prije poreza u iznosu od 20,8 miliona EUR. Time je dobit prije poreza u poređenju sa rezultatima iz prošle godine u vidnom porastu.

Dobit nakon poreza iznosi 14,8 miliona EUR.

Stabilan nivo prihoda u visini od 245,2 miliona EUR značajno je doprinio pozitivnim rezultatima. Neto prihodi od kamata su na visokom nivou sa 205,1 miliona EUR.

Dodatno su povećani i neto prihodi od naknada za 2,5 posto na rekordnu vrijednost od 40,1 miliona EUR.

Sa fokusom na depozitno poslovanje povećan je i depozitni volumen na rekordnih 5,4 milijardi EUR, što predstavlja značajan porast od 6,0 posto odnosno 308 miliona EUR.

VBI sa 30.06.2011. godine zapošljava 5.310 osoba u 446 poslovnih jedinica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: