{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Volksbank BH dobila novog predsjednika Uprave

27.9.2012. u 15:53
0
0
Volksbank BH dobila novog predsjednika Uprave
0
Volksbank BH dobila novog predsjednika Uprave
Edin Karabeg
Volksbank BH dd Sarajevo, članica grupacije Sberbank Rusija, dobila je novog direktora ujedno i predsjednika Uprave, Edina Karabega. Karabeg će zamijeniti dosadašnjeg predsjednika Uprave Banke, Reinholda Kollanda, koji je ovu funkciju obnašao punih dvanaest godina. Uprava Volksbank BH, pored predsjednika, broji još tri člana i to izvršne direktore Alexandera Dedishcheva, Denisa Hasanića i Senada Tupkovića .
Edin Karabeg rođen je u Austriji, gdje je dugi niz godina obavljao nekoliko funkcija u Unicredit grupi u Beču i Zagrebu, prije prelaska u Hypo Investmentbank na poziciju predsjednika Uprave (CEO) u makedonskoj Capital Bank. Posljednje dvije godine Karabeg je radio u Hypo Alpe-Adria Bank International AG, gdje je bio zadužen za restrukturiranje velikih izloženosti, te kao direktor Hypo Alpe-Adria Leasing Holding-a i direktor društva Leasing Makedonija.

"Moja dosadašnja internacionalna karijera u bankarstvu bila je usko vezana za ovu regiju i zemlju, u kojoj su i moji korijeni, što smatram optimalnom kombinacijom. Zajedno s našim novim snažnim vlasnikom, Sberbank, moj tim i ja kroz kvalitetnu podršku privrednim subjektima radit ćemo na jačanju privrede BiH i uvijek biti pouzdan partner i jak oslonac svim našim klijentima", ističe Karabeg.

Volksbank BH već od 2000. godine posluje na prostoru Bosne i Hercegovine, te svoje usluge pruža građanima i pravnim licima. Početkom ove godine postala je članica grupacije Sberbank Rusija nakon okončanja transakcije prodaje Volksbank International AG (VBI), krovne institucije Volksbank BH.

Sberbank je najveća ruska banka, kojoj pripada 27% ukupne bankarske aktive u Rusiji i zapošljava preko 240.000 ljudi. Osnivač i većinski dioničar Sberbank je Centralna banka Rusije sa više od 60% dionica sa pravom glasa. Banka raspolaže najvećom mrežom poslovnica sa preko 19.000 ekspozitura te pored Volksbank International-a posjeduje i banke-kćerke u Kazahstanu, Ukrajini, Bjelorusiji i Turskoj kao i ispostavu u Indiji te predstavništva u Njemačkoj i Kini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: