biznis
0

Vlasnici diskonta "Aldi" najbogatiji Nijemci

FENA
Vlasnici lanca diskonta "Aldi" Karl i Theo Albrecht i dalje vode na popisu najbogatijih Nijemaca, objavio je ekonomski časopis "Manager Magazin" u utorak.

Karl Albrecht (87) upravlja dijelom tvrtke "Aldi jug", dio koje je "Hofer" u Austriji, Aldi u Sloveniji i uskoro, kako se najavljuje, Aldi u Hrvatskoj. On je sa 17,5 milijardi eura za 500 miliona eura bogatiji od svojeg dvije godine mlađeg brata Thea koji upravlja ogrankom "Aldi sjever".

Oba brata godinama žive povučeno, poznati su po štedljivosti i strahu od javnost tako da zadnja poznata fotografija jednog od braće Albrecht potječe iz sredine devedesetih.

Sličnu odbojnost prema javnosti gaji i glavni konkurent koncerna Aldi, Lidl i njegov vlasnik Dieter Schwartz. On se s 10,5 milijardi eura nalazi na četvrtom mjestu ljestvice najbogatijih Nijemaca.

Na trećem mjestu se nalazi obitelj Porsche koja je svojim udjelom u koncernima Porsche i Volkswagen prikupila bogatstvo od 12,5 milijardi eura.

Među deset najbogatijih Nijemaca našli su se i vlasnici farmaceutske industrije Boehringer. Na sedmom mjestu liste je Suzanne Klatten, pripadnica klana Quandt koja posjeduje većinu dionica BMW-a, prenijela je Hina.

Obitelj Quandt je međutim sa 26 milijardi eura, nakon braće Albrecht najbogatija obitelj u Njemačkoj.

Na popisu najbogatijih osoba na svijetu jedino se najbogatiji Nijemac Karl Albrecht nalazi među prvih deset, i to na posljednjem desetom mjestu.